Нові повідомлення у блозі

Теплі вхідні двері

Вхідні теплі двері є більш важливою проблемою, ніж будь-коли раніше. Зростання витрат на електроенергію, а також дедалі екстремальніші погодні та температурні явища, викликані зміною клімату, створюють нові проблеми. Ефективне енергозбереження більше не забаганка, а необхідність. Сьогодні кожен, хто будує нові будинки, повинен пам'ятати про це.

Теплий енергозберігаючий будинок

Теплий енергозберігаючий будинок

Те, що на перший погляд звучить як необов'язкові додаткові витрати, насправді є інвестицією у майбутнє. Будь-хто, хто будує новий будинок, спочатку буде трохи енергоефективнішим, але в довгостроковій перспективі значно зекономить на витратах на електроенергію. Також корисно оптимізувати енергоефективність старих будинків. При правильній теплоізоляції, у тому числі на вуличних дверях, тепло зберігається всередині будинку взимку та зовні спекотним літом. Крім того, будинок з оптимізованим енергоспоживанням покращує клімат у приміщенні і менш схильний до утворення цвілі.

Але що на практиці означає теплі вхідні двері до приватного будинку? Простіше кажучи, ефективна теплоізоляція робить дві речі: взимку тепло залишається всередині будинку, а в спекотні літні дні воно залишається зовні, тому в будинку залишається приємна прохолода. Але реальність така, що в багатьох будинках, особливо старих, значною мірою втрачається тепло і, отже, енергія. І це відбувається скрізь, не лише через двері, а й через стіни, підлогу, дах тощо.

Старі вхідні двері пропускають багато енергії. Стародавні двері у старих будинках чи дачах є справжніми лідерами, коли справа стосується тепловтрат. Будь-хто, хто має стару будівлю, знає, що взимку можна нескінченно опалювати під'їзд свого будинку і при цьому приміщення не прогріється. І це не дивно, будь-хто, хто прикладе руку до дверей, буквально відчуває прохолодний протяг і те, як проникає спека, через яку мерзнуть ноги і створюється неприємний клімат у приміщенні.

Сучасні вхідні двері для приватного будинку

Тепловтрати через дерев'яні та старі двері

Як би чудово не виглядали старі, візерунчасті та різьблені вхідні двері у старих будинках і дачах і особливо сільських будинках, ці двері зазвичай навіть погано прилягають до коробу, а це означає, що холод може безперешкодно проникнути до будинку. Такі ж проблематичні старі дверні короби в тих місцях, де двері з'єднуються з цегляною кладкою.

Такі дерев'яні двері, звісно, є лідерами втрат енергії. Але також багато інших вхідних дверей, наприклад, зроблені із пластику та металу, також можуть мати погану теплоізоляцію.

Інші типи дверей з поганою ізоляцією також можуть сприяти втратам тепла у вашому будинку, що призводить до непотрібних витрат на опалення. Двері балкона зазвичай з'єднані з кухнею або вітальнею. Ці двері зазвичай мають великі скляні поверхні і забезпечують достатню поверхню для впливу холоду, а також тепла від сонячного світла влітку.

Правильно встановлені теплі двері з терморозривом у вашому будинку, в якому використовується багатокамерне скління, забезпечує додатковий тепловий захист. Звичайно, важливим є і міцний рівний короб і хороший ущільнювач.

Якісні склопакети

Склопакети, що складаються з декількох стекол, розташованих один за одним, забезпечують максимальний ізоляційний ефект. Поширені сьогодні енергозберігаючі системи працюють із подвійним, а ще краще, з потрійним склінням. Крім того, в простір між склом подається благородний газ (наприклад, аргон або криптон), який має сильніший ізолюючий ефект, ніж повітря.

Теплі вуличні двері зі склопакетом

Теплі вуличні двері зі склопакетом

На скло енергозберігаючих та теплоізоляційних склопакетів зазвичай наноситься додаткова ізоляційна плівка. Це здатне ще краще відбивати тепло, що потрапляє на скло, назад у житловий простір.

Теплі вуличні двері

Гарна теплоізоляція дверей також залежить від різних факторів. Якщо їх дотримано, відповідні двері одержують низький коефіцієнт теплопередачі і, отже, вважаються енергозберігаючі. Найважливіше полягає в наступному:

  1. Матеріал двері. Сьогодні двері можуть бути виготовлені з різних матеріалів, найбільш поширеними з яких є метал, МДФ, пластик, дерево та алюміній. Дерево, природно, має сильний ізоляційний ефект, але чутливе до вологи та інших погодних впливів, тому практично не використовується. Поєднання металу, МДФ та сучасних ізоляційних матеріалів ідеально підходить для дверей з максимальним теплозахистом.
  2. Засклення. Багато дверей також мають скляні елементи через бажану світлопроникність або просто в декоративних цілях. Подібно до вікон, вони мають бути енергоефективними, що тут також досягається за рахунок багаторазового скління.
  3. Ущільнювачі. Якісні ущільнювачі є незамінними для дверей, особливо вхідними. Прикріплюючись до зовнішнього краю дверного полотна або короба, ці ущільнювачі злегка стискаються тиском при зачинених дверях, що забезпечує ідеальне ущільнення та тепловий захист.
  4. Поріг. Поширеною проблемою, особливо зі старими дверима, є те, що двері не щільно прилягають до дверного порога або матеріал, що використовується, не підходить як дверний ущільнювач. Тепло тоді буквально витікає з-під дверей, а взимку всередину будинку може проникнути крижане повітря. Сучасні пороги з декоративною накладкою з нержавіючої сталі є ефективним рішенням, оскільки максимально герметизують двері знизу.

Купити теплі вхідні металеві двері

У магазині DOORHUB ви можете купити металеві вхідні двері, що відповідають усім найновішим вимогам з точки зору енергоефективності, щоб забезпечити оптимальний тепловий захист вашого будинку. Дотримуються такі важливі фактори:

  • високоякісні, добре ізолюючі сучасні матеріали;
  • багатокамерне скління (подвійне або потрійне скління);
  • теплорозрив по коробі для деяких моделей;
  • якісні та герметичні ущільнення.

Ви можете вибрати теплі двері індивідуально відповідно до ваших побажань, є широкий вибір кольору, стилю, дизайну, замків та багато іншого. Просто зв'яжіться з нами – ми будемо раді проконсультувати вас та супроводжувати вас на шляху до енергозберігаючого будинку.

Posted in: Блог

Leave a comment